Návrat na hlavní stranu

Vanilkové preclíčky

250 g hladké mouky, vanilkový cukr, 5 lžic kysané smetany, několik zrn soli, 160 g tuku rostlinného, 2 lžíce mléka na potření, 80 g krystalového cukru na sypání. Tuk na vymazání pekáčku.
Do mouky promícháme vanilkový cukr a nepatrně soli. Trochu mouky z hromádky odsuneme. V mouce uděláme důlek, s kysanou smetanou zaděláme tužsí těsto, rozválíme na malou placku, poklademe na plátky nakrájený ztuhý tuk, posypeme zbylou moukou a těsto stočíme do roličky a necháme v chladu proležet. Ztuhlé rozválíme na 1/2 cm vysoko, vykrajujeme kolečka a preclíčky, potířáme je mlékem, sypeme krystalovým cukrem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.

Copyright 1994-2023 © Luděk Šorm